Babos-tészta
(Vértesboglár)
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg finomliszt, 1 tojás, só. A babhoz: 1 ekl zsír, 1 fej vöröshagyma finomra vágva, 1 ek fűszerpaprika, 20 dkg puhára főtt tarkabab, só bors
Elkészítés:
A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba teszem, a tojást ráütöm és sózom, majd elkezdem gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Fontos, hogy vízzel ne hígítsuk, mert kemény tésztát készítünk. A tésztát pihentetem, majd kisebb cipókat formázok belőle és elkezdem bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyom, majd egy éles késsel metéltet készítek, és ismét száradni hagyom. Miután a tésztával végeztem, felrakom a babot főni. Mialatt a bab puhára fő, egy pici zsíron lepirítom a hagymát, és meghintem a pirospaprikával. Mikor a bab már szépen megpuhult, a főzővizébe teszem a tésztát. Kb. 3-4 percig együtt főzöm, majd leszűröm a babot és tésztát. Végül összeforgatom a paprikás zsíros hagymával.
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése