Ki kell próbálni! Először készítsük el a szendvics alapját képező lepényt/batbout-ot, majd töltsük ízlésünk szerint bármilyen sült, grillezett, párolt húsdarabokkal, sajttal, salátákkal, paradicsommal, szósszal és ha igényli a vendégsereg, süssünk hozzá krumplit, batátát. Videó részletesen mutatja az elkészítés fázisait! Jó kísérletezést!
HOZZÁVALÓK:
38 dkg fehér liszt,
25 dkg búzadara,
1 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
2 evőkanál növényi olaj,
1 teáskanál élesztő,
4 dl meleg víz
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt langyos, cukros vízben, majd alaposan dolgozzuk, gyúrjuk-dagasszuk ki a tésztát a többi hozzávalóval. Könnyen kezelhető, rugalmas, közepesen lágy tésztát készítünk. Tegyük félre fél-egy órára kelni.
Ha megkelt, nyújtsd lisztezett deszkán fél,- egy centi vastagra, majd nagy méretű pogácsa szaggatóval köretnek - vagy tenyérnyi méretűre alakítva a szendvicshez - szaggassuk ki. A kiszaggatott tésztát tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen egy,- másfél órát tovább kelesztjük.
Egy vas serpenyőt, vagy egyéb, tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel és tegyük bele a tésztát. Sütés közben gyakran forgassuk, hogy mindkét fele barnás-pirosra süljön. Jó esetben a lepénykék felfúvódnak a gőztől. Késsel, vagy akár kézzel kettévesszük a pitákat és megtöltjük az előkészített húsdarabokkal, salátákkal, sajttal, szósszal.
Recept és fotóforrás: Marokkói konyha Azrával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése