Vagy nevezzük egyszerűen olajban sült krumplis-sajtos pogácsának? Akár...bár a forma miatt nem igazán illő rá a pogácsa kifejezés. Merthogy gömbölyded. Talán a krokett-félék népes családjához van több köze...
Sóskamártás, bármely főzelékféle, párolt zöldség mellé kitűnő.
Egy recept a "ketkes" oldaláról.
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg bármilyen reszelt sajt
só, bors
olaj
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése