HOZZÁVALÓK
2 vizespohár langyos tej, fél vizespohár langyos víz, 1 vizespohár étolaj, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, 3 evőkanál cukor, 2 tojás, (egyiknek a sárgája külön,végén kenéshez )1,5 evőkanál szárított élesztő vagy 1 csomag (5 dkg) friss élesztő, 8 vizes pohár liszt, kapor aprítva, vaj a tetejére, a nyújtáshoz.
ELKÉSZÍTÉS
Cukrot és az élesztőt szétmorzsoljuk, összekeverjük, langyos tejet és a vizet hozzá adjuk, 5 percig pihentetjük majd a lisztet keverjük hozzá lassan. Körülbelül 10 percig dagasztjuk és a kaprot is hozzá adjuk,tetejét lefedjük 30 percig pihentetjük, olajos kézzel (erre kell az olaj hogy ne ragadjon a kézre) mandarin nagyságú darabokat veszünk, kezet mindig olajozni kell, és a tésztát vajjal nyújtjuk. Továbbiakban érdemes a videóban (Videó1.)látható folyamat szerint eljárni.
Megjegyzés: a Videó2. szerint készült süteményből hiányzik a kapor, akár édesen, akár sósan készíthetjük, vagy ízlésünk szerint szórhatunk bele darálatlan mákot, darabos diót, vaníliás cukrot. A formázásnál itt nem megtekerjük a tésztacsíkokat, hanem két, egyenlő hosszú és vastag darabot összetekerve alakítjuk ki a koszorú formát.
Videó1.
Videó 2.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése