HOZZÁVALÓK
15 dkg liszt
15 dkg cukor
6 db tojás
A KRÉMHEZ:
10 dkg mogyoró,
17 dkg sűrített tej,
28 dkg vaj,
11 dkg porcukor,
1 teáskanál vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
Először a hat tojásos piskóta tésztát készítjük el. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük, keményre felverjük a tojáshabot, könnyedén beleforgatjuk a tojásos masszába úgy, hogy először a liszt felét is hozzászitáljuk, majd fokozatosan a tojásos massza keverése közben a maradék lisztet is beleforgatjuk a tésztába. Kikent, lisztezett formában sütjük (vagy sütőpapírral béleljük a tepsit), 190 C°-ra előmelegített sütőben ( villanysütő, nem légkeveréses). Nagyon gyorsan megsül, mivel vékony tésztát sütünk. Ez kb 15-20 perc. Amikor kész, a sütőpapírt óvatosan húzzuk le és éles késsel először a széleket vágjuk körbe egyenesre. A leeső darabokat tegyük félre, hadd száradjon meg. A tésztalapot három egyenlő darabra vágjuk.
Krém készítése:
Először a puha vajat keverjük ki jó habosra a porcukorral, adjuk hozzá a darált mogyorót, a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral. A kihűlt tortalapokat és az oldalakat is kenjük meg, majd a torta tetejére szórjuk az aprítógépben (vagy éles késsel apróra vágott) ledarált szélekről maradt tésztát.
Mindenképpen tegyük hűtőbe néhány órára, mielőtt felszeljük.
fotó és receptforrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése