Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Marhahúsos Casserole


HOZZÁVALÓK
 
2 liter víz (tésztafőzéshez)
só ízlés szerint
1 ½ csésze rövid makaróni,
(vagy más közepes méretű tészta
szarvacska, rövidcső)
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
¼ csésze apróra vágott zeller
¼ csésze apróra vágott zöld bors
2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1/2 kg marhahús ( nem csontos, nem inas rész)
frissen őrölt bors
1 evőkanál apróra vágott friss oregáno (vagy 1 teáskanál szárítva)
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom vagy  petrezselyem
½ csésze  apróra vágott paradicsom (lehet konzerv)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 csésze tej
2 csésze kocka vagy aprított Cheddar sajt
Cayenne bors ízlés szerint
¼ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
* Figyelem! 1 csésze megfelel - 2,5 dl mennyiségnek

ELKÉSZÍTÉS


Először forró, sós vízben főzzük 5-6 percig a tésztát (ne tovább!). Langyos vízzel öblítsük le, tegyük félre.
Serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, zellert, zöldpaprikát, fokhagymát. Pároljuk meg (ne pirítsuk). Adjuk hozzá  a húst, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús elveszíti pirosas színét, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal (vagy petrezselyemmel), paradicsommal. Főzzük további 5-6 percig, majd forgassuk bele a kifőtt tésztát. Tegyük félre. Fűtsük fel a sütőt 200 C°-ra.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tejet, jól keverjük el és főzzük krémesre (kb 5 perc). Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a Cheddar sajtot, a cayenne-t, a szerecsendiót, ha szükséges további sót, borsot..Addig kevergessük, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Most keverjük össze a húsos-tésztás keverékkel és egy megfelelő méretű hőálló tálba öntsük a sajtos, makarónis, húsos keveréket. Szórjuk meg parmezánnal (ha nem szeretjük, bátran használjunk egyéb sajtfélét), tegyük a sütőbe, tekerjük fel a hőfokot 220 C°-ra és enyhe pirulásig süssük. 

A Casserole francia eredetű ételféleség. Erről itt olvashatunk bővebben.

Képtalálat a következőre: „vieux village restaurant français photo”


Forrás: nytimescoking

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)