HOZZÁVALÓK
50 dkg fejes káposzta
3 tojás
5 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
6 evőkanál finomliszt
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
(kapor helyett lehet egy csokor
petrezselyemmel, vagy 1 kisebb fej apróra
vágott vöröshagymával készíteni)
2 teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
2 teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
ELKÉSZÍTÉS
Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.
pirog*
( Ez a lepényféleség legtöbbször kelt tésztából készül szláv - elsősorban orosz - területen. Rengeteg jó pirog receptet talál az érdeklődő itt. Magam ezt egy finom, káposztás lepénynek neveztem el. A pirog jelentéséről, eredetéről itt olvashatunk.)
forrás és fotó
(a linket megnyitva további fotókon láthatjuk az elkészítés folyamatát)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése