HOZZÁVALÓK
4 db tojás
200 g kristálycukor
250 g vaj
200 ml habtejszín
1 csomagsütőpor
300 g rétesliszt
lekvár
piros ételfesték
350 ml víz
málnaszörp
rum vagy puncs aroma
200 g kristálycukor
250 g vaj
200 ml habtejszín
1 csomagsütőpor
300 g rétesliszt
lekvár
piros ételfesték
350 ml víz
málnaszörp
rum vagy puncs aroma
Öntethez:
100 g porcukor
1 evőkanál forró víz
1 evőkanál citromlé
100 g porcukor
1 evőkanál forró víz
1 evőkanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a felengedett vajat, habtejszínt és a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez hozzákeverjük az ételfestéket.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a fehér tésztát. A fehér tésztára ráöntjük a rózsaszínű tésztát, elsimítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A megsült tésztát meglocsoljuk a puncsos öntettel (víz + málnaszörp + rum / puncsos aroma).
A korpusz felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük.
A korpusz felét megkenjük a lekvárral, majd félbevágjuk, és a két felet egymásra rakjuk úgy, hogy a rózsaszín tészta legyen felül és alul. A sütemény tetejét megkenjük a cukormázzal, és csokoládéöntettel díszítjük.
Öntet: 1 evőkanál citromlevet elkeverünk 1 evőkanál forró vízzel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész sima öntetet rárakjuk a sütemény tetejére és megvárjuk, míg megköt.
(Fotó: Szinyei Merse Pál: Virágzó almafák c. festménye)
Figyelem! Fázisfotók a linket megnyitva láthatók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése