TÖLTÖTT SZALÁMIS KENYÉR
HOZZÁVALÓK:
2 szál friss rozmaring (vagy 2 teáskanál szárított)
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
10 dkg parmezán (lehet egyéb kemény, illatos sajt)
75 g HERZ téliszalámi vékony szeletekben
1 db (kb. 1/2 kg) kerek búza vegyes kenyér
7,5 dkg puha vajat
sütőpapír
1 db (kb. 1/2 kg) kerek búza vegyes kenyér
7,5 dkg puha vajat
sütőpapír
ELKÉSZÍTÉS:
A friss rozmaringot öblítsük le, vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze, vágjuk apróra. A sajtot reszeljük finomra és mindezt keverjük össze. A vékonyra szeletelt szalámiszeleteket vágjuk ketté.
A friss kenyeret vágjuk hosszában be majdnem teljesen az aljáig és tömködjük a résekbe a szalámit, majd a fűszeres sajt keveréket.
Most fűtsük fel a sütőt (elektromos 175-180 C°). A bevagdosott, megtöltött kenyér réseibe tegyünk felszeletelt vajat és az így előkészített szendvicset sütőpapírral bélelt tepsin 12-15 percig. Azonnal tálaljuk.
Tipp: Néhány friss paradicsom, uborka, vagy egyéb friss saláta nagyon feldobja a fogást
forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése