HOZZÁVALÓK
4 doboz natúr joghurt (kb 8 dl)
1/2 citrom leve
kevés aprított petrezselyemzöld
fűszerek, só, pirospaprika, bors
4 teljes, egész filézett csirkemell
1 nagy lilahagyma,
hasábra vágott burgonya,
paradicsom
ELKÉSZÍTÉS
A joghurtból, citromléből és a fűszerekből először a pácot készítjük el. A félbevágott csirkemelleket még két darabra vágjuk (vékonyabb, laposabb lesz így), majd a csirkemell szeleteket egy jénai tálba halmozzuk. Leöntjük a jól elkevert páccal, lefóliázzuk és egy órára (lehet hosszabb időre) a hűtőbe tesszük.
Ezután a nagyméretű lilahagymát félbevágjuk, egyik felét vágott felével lefordítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, amibe egy hosszú hurkapálcát (vagy egyéb fa grill pálcát ) szúrunk. Erre a pálcára fűzzük fel a pácból kiemelt húsdarabokat, sorban egymás után. Tetejére paradicsomot szúrunk, majd a hús köré hasábra vágott burgonyát halmozunk. Előmelegített, 220 C°-os sütőben 40-50 percig sütjük.
Tálaláskor a sült krumpli mellé kockára vágott lilahagymát, paradicsomot, friss fejes salátát halmozunk.
kebab árus (1925)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése