Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

SÜLT ZABKÁSA GYÜMÖLCSÖKEL

a Cookta receptjét egy az egyben közlöm, érdemes elolvasni, a finom sült zabkását pedig szépen beiktatni a repertoárba. Egészséges, finom, nem drága, gyorsan, könnyen elkészíthető.
 Képtalálat a következőre: „Früchte, getrocknete Früchte, Bananen, Blaubeeren, Haferflocken”



"A zabkása az egészséges reggelik királynőjévé vált az elmúlt években, feltehetően egszerűségének, jól variálhatóságának és rengeteg jótékony tulajdonságának köszönhetően, de nem árt néha variálni, hogy mindig igazán élvezetes maradjon. Most egy sült változatot mutatunk, ami akár sütinek is beillik!
Isteni finom, nagyon egyszerű, tele van rosttal és jóféle energiával, mindent tud, amit egy könnyű, reggeli zabkása, és valójában akár nyersen is megehető, de megsütve sokkal illatosabb, kiteljesednek benne az ízek, és bátran bevállalható desszertként is süteménynek.
A "tésztába", ami valójában egy zabkása, pépesített banán kerül, ezért alig kell hozzá egy kevés édesítő, zsiradék és tojás sem szükséges hozzá, csak egy pici sütőport érdemes hozzáadni, amit amúgy nem tennénk a zabkásába, hogy kissé könnyebb legyen a süti textúrája. Most egy kis ropogós dió és áfonya került bele és rá, fűszerként pedig egy kis fahéj, tökéletesen összepasszolnak, de természetesen más gyümölccsel vagy csonthéjassal és készíthető, azért jó, ha van benne egy kis szaftosra sülő gyümölcs és némi ropogós, pirult magféle is.)



Banános sült zabkása áfonyával

Hozzávalók: 
10 dkg finomabb szemcséjű zabpehely
2 teáskanál chiamag
2 érett banán
maréknyi mazsola
maréknyi dió
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl (növényi) tej
2 teáskanál méz vagy agave-, juharszirup
10 dkg áfonya

Elkészítés: A zabpelyhet és a chiamaggal egy keverőtálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit megpuhuljanak, meg duzzadjanak. Közben a banánokat villával összetörjük, a diót durvára vágjuk.

A zabpehelyhez adjuk a banánt, a tejet, a sütőport, az édesítőt,és összekeverjük, majd a mazsolát, a dió és az áfonya felét is beleforgatjuk, és egy sütőtálba öntjük. Megszórjuk a maradék áfonyával és a dióval, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük.

Reggelire melegen vagy langyosan, desszertként hidegen tálaljuk, mindenhogy nagyon finom."

Forrás: Cookta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)