HOZZÁVALÓK
1 csokor zellerszár
1 db kukorica konzerv (400 g)
1 db ananász konzerv (400 g)
1 db közepes póréhagyma
250 g minőségi sonka
4 db keményre főtt tojás
250g reszelni való sajt
200g görög joghurt
250g majonéz
1 ev. kanál dijoni mustár
ízlés szerint só, bors
1 db kukorica konzerv (400 g)
1 db ananász konzerv (400 g)
1 db közepes póréhagyma
250 g minőségi sonka
4 db keményre főtt tojás
250g reszelni való sajt
200g görög joghurt
250g majonéz
1 ev. kanál dijoni mustár
ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A kukoricát és az ananászt leszűrjük (külön-külön), a zellert pedig vékonyra szeleteljük.
Ha szükséges, az ananászt kisebbre vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a póréhagymát vékonyra szeleteljük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a főtt tojást tojásvágóval felszeleteljük.
Egy tálban a majonézt, a mustárt és a joghurtot elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Kezdjük a rétegezést.
A legalsó réteg a zeller, erre kerül szépen egymás után a kukorica, póréhagyma, ananász, sonka, az öntet, a reszelt sajt, végül a tojás.
A salátás tálat frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük.
A salátás tálat frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük.
A salátát akár össze is keverhetjük, tálalhatjuk köretként sültekhez, de önmagában, vagy friss péksüteménnyel is isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése