Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

ÚJÉVI FOGÁS - kínai módra

Az ajánló szerint az egyik 'legismertebb, legkedveltebb újévi fogás a kíni újév idején".
Képtalálat a következőre: „chinese new year 2019 pig”

Bár a kínai újév nem esik egybe az európaival, mégis megörökítésre, elkészítésre érdemesnek gondolom az alábbi receptet mindenki számára, mely a videón tökéletesen érthetően mutatja a munka fázisait.
Jó étvágyat ehhez a finomsághoz, amely egyszerre kápráztat el bennünket az újdonság erejével és a jól ismert ízekkel.

Shanghai párolt húsos szalonna


Shanghai Párolt Húsos Szalonna 


Kínai Mázas Sertésszalonna:
4-500 g Húsos Szalonna
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor (Sötét nádcukor a legjobb)
3 evőkanál Mirin
1,5 evőkanál Világos Szójaszósz
1 evőkanál Sötét Szójaszósz
4-5 dl víz
Elkészítés

Egy igen népszerű étel Kínában, másként "Piros Főtt Sertés"-nek is nevezik. Mivel Kína egy igencsak nagy ország, ezért különféle változatai alakultak ki. Van olyan verzió is, ami kalmárt (squid, calamari) kever a sertéshúshoz, állítólag nagyon finom. Előfordul főtt keménytojásos, vagy tofus változat is.
  • Szeleteld a Húsos Szalonnát 2-3 cm darabokra. Tégy fel vizet forralni. Főzd a Szalonnát pár percig. Ezzel tisztítod is és a főzési folyamat is elindul. Szedd ki a Szalonna darabokat a vízből és tedd félre.
  • Hevíts alacsony hőfokra egy Wok-ot vagy Serpenyőt, öntsd bele a 2 evőkanál olajat és az egy evőkanál cukrot. Olvaszd fel a cukrot, majd add hozzá a Szalonnát. Emeld a hőt közepesre, süsd kevergetve, hogy enyhén aranybarna legyen minden oldala.
  • Vedd le megint a hőt alacsonyra, öntsd hozzá a Mirint, a Sötét és a Világos Szójaszószt, és a vizet.
  • Fedd le és főzd lassú tűzön 45-60 percig. 5-6 percenként keverd meg, ne hagyd odaégni. Ha túl száraz, elforraltad a levet, adj hozzá vizet.
  • Amikor a hús "Villapuha", és van még alatta szaft, vedd le a fedőt, emeld a hőt alatta. Állandó keverés mellett redukáld, főzd el a híg szaftot, hogy a maradék szaft szép mázat hozzon létre a Szalonna körül.
  • Tálald tetszőleges körettel, vagy fogyasszátok csak kenyérrel, újhagymával.
forrás: http://thwoksoflife.com


-----



 
Akit a kínai Holdújév érdekel, az alábbi linket megnyitva olvashat róla.

2019. a Disznó éve lesz

 A kínai Holdújév 2019. február 05-én kezdődik és 2020. január 24-én ér véget....

Kapcsolódó kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)