"Hozzávalók:
1 bögre kuszkusz
2 tojás
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
1 csipet só
2 bögre forró víz
A kuszkuszt leöntjük forró vízzel, sózzuk, hozzákeverjük a mézet és a vajat, majd 20 percig lefedve pihentetjük. Mikor megpuhult, hozzákeverjük a tojásokat.
Túrókrém:
50 dkg tehéntúró áttörve
1 doboz natúr sajtkrém
2 tojás
1 nagy narancs héja
3 evőkanál méz
A krémet összekeverjük, majd egy tortaforma aljára sütőpapírt fektetünk. Erre simítjuk a kuszkusz felét, majd a túrókrémet. A tetejére a maradék kuszkusz kerül. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percen át sütjük.
Mikor teljesen kihűlt a tetejét megszórjuk dióval, és a narancs levéből, illetve mézből kevert szirupot öntünk a felszeletelt tortára. Maga a torta egyáltalán nem édes, mindenképpen kell hozzá valamilyen édes szirup, de így az édességét már mindenki maga szabályozhatja."
További receptek a zsidó konyhából
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése