HA MÁR MAGOZVA, LEKVÁRKÉNT, IVÓLÉNEK, SZÖRPNEK, SZÓVAL MINDEN ISMERT MÓDON GONDOSKODTUNK AZ ÉRTÉKES GYÜMÖLCS TARTÓSÍTÁSÁRÓL, NEM ÁRT KIPRÓBÁLNI EGY ÚJDONSÁGNAK SZÁMÍTÓ VÁLTOZATOT.
KÜLÖNLEGES, CSOKOLÁDÉS DZSEMET AJÁNLOK KIPRÓBÁLÁSRA!
Hozzávalók:
1 kg magozott meggy,
15 dkg olvasztott étcsoki,
60 dkg cukor,
1 tasak zseléfix
ízlés szerint 0,5 dl cseresznye-, meggypálinka, vagy vodka
Az elkészítése nagyon egyszerű. A magozott meggyet feltesszük főni. Amikor már összelottyad, hozzákeverem a cukrot, a jó minőségű étcsokit, a végén a szokásos módon belekeverem a zseléfixet és az alkoholt. Innentől kezdve még 15-20 percig csendesen rotyogtatom, majd jól kimosott, kiszárított üvegekbe teszem. Legjobb a csavaros tetejű. Száraz dunsztba is lehet tenni, de nem feltétlenül fontos.
Süteményhez, gofrihoz, joghurthoz, tortához, öntetnek isteni lesz. Ki kell próbálni..(még nincs fotó róla)
UTÓIRAT: cseresznyéből sem rossz. Vagy vegyesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése