ÜNNEPI TORTA - EPERSZEZON IDEJÉN
közeleg az egyik legszebb ünnepünk, Anyák Napja és ugyancsak itt kopogtat már az egyik legkedvesebb gyümölcsünknek az epernek szezonja. Az alábbi tortaféle kedves ajándék és finom desszert lehet, így május közeledtével. Ráadásul sütni sem kell!
TEJSZÍNES EPERTORTA
Hozzávalók:
- kb 15 dkg habcsók (bármilyen)
-1 doboz (l liter) tejszín.
-1 csomag babapiskóta
-25 dkg eper
- 10 dkg dió
-Étcsokoládé kakaópor
- jég
- kevés forró víz
Először egy nagy tálba jeget teszünk, abba egy kisebb tálat és már jöhet is a tejszín.Cukor nem kell.
A jég segít. Verjük körülbelül 10 percig, vagy ameddig szükséges.
Most az epreket szeleteljük nagyon vékonyra. Így néz ki:
Aztán a habcsókokat egy műanyag zacskóba tesszük és apró darabokra törjük, de nem túl kicsire!
A zúzott habcsók-darabokat egy percre félretesszük. Most jön a móka része.
Egy kis tálba egy fél csésze kakaóport szórunk, ehhez kevés forró vizet (kb fél dl)..a kakópor feloldásához.
a folyékony csokoládéba egyenként megmártogatjuk a babapiskótákat.
Nem számít a sorrend :)
Rétegesen lerakjuk. Aki nem szereti az egész diót, akár meg is törheti...durvára.
Amikor a csokoládéval bevonjuk, akkor megszórjuk dióval, és egy réteg tejszínhabot teszünk rá. Az első rétegre szórjuk az összetört habcsók-darabkákat.
Nos, akkor jöhetnek az eper szeletek, ahogy neked tetszik.
Milyen szépek az eprek!
Végül a maradék összes tejszínhabot rákenjük és díszítjük némi csokoládé forgáccsal, a közepén eperrel.
Sok sikert a készítéshez
Forrás: Sweet life
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése