Sertéskaraj grillezve,
csípős mártással
csípős mártással
Hozzávalók
4 kicsontozott sertés karaj
4 pohár víz
3 evőkanál almaecet
3 evőkanál barnacukor
1 ½ evőkanál só
½ evőkanál őrölt fekete bors
A mártás
1 csokor friss petrezselyem
pár szál friss koriander
kevés oregano (ha lehet, friss)
4 gerezd fokhagyma
½ pohár olívaolaj
¼ pohár vörös borecet
2 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
2 teáskanál csípős szósz ( ízlés szerinti fajta, akár elhagyható)
1 teáskanál só
(pohár = 1,5 dl)
(pohár = 1,5 dl)
Előkészítés:
Egy nagy tálban a vizet, cukrot, sót, borsot, borecetet összekeverjük és a karajszeleteket egy éjszakára ebben a páclében hagyjuk állni.
Sütés - tálalás:
Kezdődhet a parti :)
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése