Az étel egyik fontos alkatrésze a Margarita - koktél...nem csak az étel előtt, vagy után, hanem benne.
Margarita-csirkegrill
Hozzávalók 4 személy részére
4 db csirkemell filé, kettévágva(összesen 8 db)
2 teáskanál piros paprika (por)
2 teáskanál finomsó,
2-3 teáskanál chili paprika-pehely
6 gerezd zúzott fokhagyma,
4 evőkanál citromlé,
2 evőkanál Teqila,
pár szál újhagymazöld, vagy snidling,
3 dl Margarita-koktél(az alábbiak szerint)
---
3 rész Tequila
2 rész Triple sec
2 rész Citromlé
---
Elkészítése:
A páclevet készítjük először. Ehhez az összes adalékot (a snidling, vagy újhagyma kivételével) összekeverjük egy megfelelő méretű tálban. A félbevágott csirkemell filéken éles késsel egy-két hosszanti vágást ejtünk (nem mélyen) és az összekevert páclébe hagyjuk legalább 3-4 órával a sütés előtt.
A grillezést magas hőfokon kezdjük és a húsdarabokat előbb 6-8 percig pirítjuk, majd lassú tűzön puhulásig, pirulásig sütögetjük. Közben a visszamaradt lével kenegethetjük.
Illata fenséges, megsütve valójában nem kell tartanunk az alkohol tartalomtól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése