Mindenféle húsételhez nagyon ajánlom a salátaféléket. Ezek közül most az uborkát. Szerintem sokan vagyunk, kik rajongótáborához tartozunk. Közhely, de igaz, hogy nemcsak finom, egészséges is. Az uborka kiváló vízhajtó, hidratálja a szervezetet, 90%-a víz, így ha belőle fogyasztunk, kábé egy átlag méretűt, az olyan, mint ha meginnánk egy pohár vizet. Csak jobb. Különösen jól esik forró, nyári napokon. Koleszterin-, vérnyomás- és vércukorcsökkentő, méregtelenítő. Az uborka erjesztett változatai (pl. a kovászos uborka) is nagyon egészségesek és könnyen emészthetőek.
Most térjünk vissza a friss uborkasalátához, melynek változatait nem részletezem, elég sokféle módon készül. Ecettel, joghurttal, citromlével és még ki tudja hányféle fajtája ismert a világban.
Egy görögös változatát hoztam most. Ezt sem nehéz elkészíteni, némi aprózás, ízlelgetés, pihentetés és kész minden sűlt hús finom kísérője.
HOZZÁVALÓK
/2 személyre/
4 nagy uborka
4 evőkanál sima görög joghurt
1 evőkanál kapor
1 evőkanál vörös, vagy fehér borecet,
½ teáskanál cukor
½ teáskanál só
¼ teáskanál fekete bors
¼ teáskanál fokhagyma por
ELKÉSZÍTÉS:
Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony darabokra szeljük.
Egy tálban a joghurtot, ecetet, kaprot, sót, cukrot, borsot, fokhagymaport (vagy zúzott fokhagymát) jól összekeverünk. Innentől pofonegyszerű.
Összekeverjük az eddig türelmesen várakozó uborkával és hűtőszekrényben (jól lezárva, mert erősen illatos) tartjuk tálalásig.
Forrás:Shewears.com
fotó: Receptesuchen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése