Szeretnéd kicsit feldobni az ételek, saláták ízét, de csak hagyományos eceted van otthon?
Ha szereted a kihívásokat, egy kis fantáziával új aromával örvendeztetheted meg magadat és vendégeidet, családodat. Bárki számára elérhető, nem drága és nem bonyolult elkészíteni. Aki ismeri a borecet, almaecet jó tulajdonságait, kellemes ízhatásait egy-egy saláta, vagy egyéb étel kapcsán, az nyugodtan próbálja ki a MEGGYECET házilagos készítését. Aki még nem használt gyümölcsecetet, annak még inkább ajánlom. A meggy aromája legtöbbünk számára kellemes. Miért ne evvel kezdjük a kísérletezést az ecet-féleségek terén?
Hogyan készül a meggyecet?
1. Válasszunk és jól mossunk ki egy széles nyakú üveget, vagy befőttesüveget, amelyet légmentesen lehet zárni.
2. Töltsük meg az üveget érett, jól megmosott meggyel, úgy hogy még maradjon egy kis hely az üvegbe.
3. Az üveget színültig töltünk 12 %-os ecettel (jó minőségű, biológiai ecetet érdemes használni)
4. Két hétig állni hagyjuk, fénytől, melegtől elzárt szobában.
5. Két hét és már kész is az illatos ecet. Saláták, akár édességek,kínai, indiai húsfélék ízesítéséhez kiváló.
2. Töltsük meg az üveget érett, jól megmosott meggyel, úgy hogy még maradjon egy kis hely az üvegbe.
3. Az üveget színültig töltünk 12 %-os ecettel (jó minőségű, biológiai ecetet érdemes használni)
4. Két hétig állni hagyjuk, fénytől, melegtől elzárt szobában.
5. Két hét és már kész is az illatos ecet. Saláták, akár édességek,kínai, indiai húsfélék ízesítéséhez kiváló.
2 megjegyzés:
Miért jobb ecetet hozzátenni, mint inkább hagyni, hogy előbb bor legyen belőle, majd meggyecet? Én nem tartom olyan jónak az eceteket. Ha ecet nélkül készítem, akkor tudom pontosan, hogy mi van benne.
Miért jobb ecetet hozzátenni, mint inkább hagyni, hogy előbb bor legyen belőle, majd meggyecet? Én nem tartom olyan jónak az eceteket. Ha ecet nélkül készítem, akkor tudom pontosan, hogy mi van benne.
Megjegyzés küldése