Rendhagyó módon, most először néhány szép kerti- és más hangulatos parti-hely lehetőséget mutatok:
Hangulat. Ez kell és hozzá finom falatok, jó társaság. Nem mindig a tökéletes szervíz, a szuper technika emeli az est fényét. Persze nem becsülöm le a hightech-kellékeket, a precíz szervezés élményét, naná...De egy akármilyen udvar sarkában tó-, folyó-, vagy tengerparton sebtében összehozott sütögetés, iszogatás a csillagos ég alatt ugyanolyan varázslatos tud lenni. Amire szívesen emlékezünk. Amit mindenképpen szeretnénk megismételni.
Egy csábító ajánlat:
Mézes-sörös grillezett csirkemell
Hozzávalók:
4 nagyobb csirkemellfilé
mézes-sörös pác
a körethez
4 adag grillen sült csemegekukorica
Mézes-sörös pác
2 evőkanál méz
2 dl világos sőr
1 dl olaj
1 kiskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket tegyük magas falú tálba, öntsük rá a mézes-sörös pácot, és forgassuk meg benne a húsdarabokat. Fedjük le fóliával, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. Fontos hogy egy éjszakát pácolódjon, mert vastag a csirkemell, és akkor finom, ha a belsejét is átjárják az ízek. a Nem árt, ha közben megforgatjuk a páclében a húsdarabokat. Másnap vegyük ki a pácléből a csirkemelleket, és a forró grillen, lassan süssük pirosra. Forrón, a grillezett csemegekukoricával tálaljuk.
Mézes-sörös pác
A mézet kanalazzuk keverőedénybe, kevergetve öntsük hozzá a sört, az olajat, majd sózzuk, borsozzuk meg. Az így elkészített pácba máris beletehetjük a csirkemellfiléket. A pác javasolt eltarthatósága, 2 nap hűtőben.
További tengernyi finom grill- és barbecue receptet találhatunk itt.
Zárásul egy Esaias van der Velde festmény 1619-ből, mi másról, mint egy hangulatos kerti partiról
Zárásul egy Esaias van der Velde festmény 1619-ből, mi másról, mint egy hangulatos kerti partiról
Utószó: Bár a magyar nyelv nem igazán tesz különbséget a grill és a barbecue között, azért nem baj ha tudjuk, a barbecue kifejezés karibi, nyugat-indiai, mexikói eredetmondákkal büszkélkedhet. Valójában annyi a különbség, hogy a barbecue hosszabb, lassabb, míg a grillezés erősebb, hevesebb sütési módot jelent.
Kellemes próbálkozást és hangulatos nyáresti partikat kívánok :)
Képforrások: wandrlymagazine, the guardian, nyugat.hu, álmaimotthona, trevella.co,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése