Tapasztalatom szerint a konyhában első szárnypróbálgatásait végző személy - lehet anya, apa, nagyi, tesó, szóval bárki - hamarosan eljut az első gasztronómiai könyvek forgatásának igényéhez. Miért? Egyszerűen így alakul. Lehet, hogy érezni kezdjük a több tudás igényét? Vagy egyszerűen kíváncsiságból? A végeredményt tekintve mindegy. A lényeg, hogy jó könyvet keressünk/találjunk. Olyat, amelyik valóban hasznos tanácsot, jó meglátásokat, használható recepteket nyújt. Hogy sikerélményhez juttasson. Ez a feladata. Egy ilyen hasznos, igen-igen fontos gasztronómiai könyvet ajánlok kezdő és gyakorlott háziasszonyok és főzéssel foglalkozók, vagy egyszerű érdeklődők számára.
30 ország - 300 recept!
Gasztronómiai világkalauz!
Ez a könyv tulajdonképpen mindenkinek képes valami hasznosat, érdekeset nyújtani.
Egészségeseknek, cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek és fogyni vágyóknak
Első olvasásra tán meghökkentő cím. De valóban az-e?
A könyv orvos szerzői képzeletbeli kulturális-kulináris kalandozásuk során számos nép gasztronómiájával és gasztrokultúrájával, jellegzetes ételeivel és a fogyasztásukkal kapcsolatos szokásokkal és hagyományokkal ismertetik meg az Olvasót.
Az olvasmányos és tartalmas leírásokat táplálkozás-élettani ismeretek is kiegészítik, ezzel segítve azon olvasókat, akik az ételekről tudni szeretnék, hogy mit fogyaszthatnak el úgy, hogy fittek és egészségesek legyenek.
A dietetikus társszerző a receptleírásoknál tömör tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat, a cukorbetegeket és a lisztérzékenyeket, megjelölve a helyettesítési lehetőségeket az ételek alapanyag-összetételben.
A több, mint 300 receptleírást számos színes fotó illusztrálja, ezzel is könnyítve az ételek otthoni elkészítésére készülőket.
A szerzők célja, hogy kedvet hozzanak különböző népek konyhájának felkereséséhez, és rávilágítsanak, hogy az étrendi előírások betartására szorulóknak sem kell kimaradniuk az étkezés örömeiből!
Dr. Winkler Gábor, Dr. Baranyi Éva, Gézsi Andrásné
SpringMed Kiadó, 2013
620 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789639914377
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése