Ha van otthon befőtt áfonyánk, az a legfinomabb ehhez a könnyű, reggeli "kenyérhez", ami persze inkább süteményféle. Ha nincs kompót, akkor fagyasztott, vagy konzerv is megteszi. Esetleg piacon még találunk nyers gyümölcsöt. Na, jöhet a recept!
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 teáskanál só,
1 nagy tojás,
15 dkg kristálycukor,
4 evőkanál olvasztott vaj,
1,5 dl joghurt,
2 teáskanál van. kivonat(vagy por)
25 dkg áfonya
Elkészítés:
Előbb a sütőt fűtjük fel 190 C fokra(nem légkeverős, villany) és egy kb 22 cm x 10 cm-es kenyérformát kizsírozva, lisztezve félreteszünk.
A tojást, vajjal cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadagoljuk a lisztet, joghurtot, sót, sütőport, végül az áfonyát.
Ezután semmi más dolgunk nincs, mint a tésztát a formába helyezni és kb 45-50 percig sütögetni.
Ha fogpiszkálóval történő próba után nem ragad, kiboríthatjuk.
Forrás:Fancy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése