Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Bejgli? Nem! Vagy mégis?

*



Egy nagy kedvenc, amit nem hagyhatok ki én sem.


Karácsony közeleg, talán ilyenkor mondjuk legtöbben: Mit süssek?

Vagy gondolatban soroljuk a szokásos, évente ismétlődő finomságokat. A listát állítólag még mindig a bejgli vezeti. Nos az alábbi süti kicsit emlékeztet a szilveszteri kabarétréfák jól ismert kedvencére. Az alábbi receptben az a jó, hogy emlékeztet, mégis kicsit más. Dió és mákrajongók továbbra is hódolhatnak szenvedélyüknek, ugyanakkor a bejglit már csípőből elutasítók most kapnak egy újabb esélyt, hogy felizzon a régi rajongás a megunt édesség iránt. Lássuk a receptet.


Fekete rózsa


Hozzávalók:

60 dkg liszt 30 dkg porcukor 1 tojás 1 csomag sütőpor kevés szódabikarbóna 10 dkg Rama 2 dl tej, csipet só

A töltelékhez:

10-10 dkg darált mák, dió 1-1 dl tej 10-10 dkg liszt , 5-5 dkg Rama 10-10 dkg porcukor 1-1 vaniliás cukor fél-fél citrom reszelt héja+leve.

A krémhez:

1,5 l tej 4 csomag vaníliás pudingpor 30 dkg Rama vajas krémekhez 30 dkg porcukor

A mázhoz 10 dkg étcsoki 2-3 kanál étolaj


Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk 20×35 cm nagyságúra. Ugyanilyen méretű tepsi lisztezett tetején 175 fokon külön-külön megsütjük. A többi lapot is kinyújtjuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a tejjel elkevert darált mákot vagy diót, a reszelt citromhéjat+levét, a Ramát és a porcukrot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egyenletesen elosztva a tésztára simítjuk, és felgöngyölítjük őket, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük a tekercseket,diós mákos felváltva és közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, egyben kiborítjuk a tepsiből.( egy deszka segítségével szoktam) A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, kihűtjük, majd összedolgozzuk a porcukorral jól kikevert Ramával. Ezután összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd egyben ráhelyezzük a tekercseket, amelyeket a másik adag krémmel befedünk (kicsit hagyunk belőle a sütemény oldalaira is). Ráhelyezzük a megmaradt lapot, amelyet csokimázzal vonunk be. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, és kevés étolajjal elkeverjük, hogy szép fényes felületet kapjunk. Az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, egy éjszakán át kell pihentetni a hűtőben, hogy puhuljon.

A receptet neten leltem/ismeretlen eredetű/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)