Igazán nem kerül sokba, sem pénzben kifejezve, sem időben. Ezzel együtt finom és kis részlet-reformokkal az újdonság erejével fog szolgálni vacsorára, ebédre. Majonézes, vagy ecetes-hagymás krumplisalátával már komoly és laktató fogás lehet.
"Hozzávalók:
Személyektől függő mennyiségű csirkeszárny
Páchoz:
1 kanál mustár
só
bors
1 tk rozmaring
1 tk kakukkfű
ha csípősen akarod, akkor egy tk chili por, vagy több
Bundához:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Készítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítom, darabolom. Elkészítem a pácot a hozzávalókból, bedörzsölöm a csirkeszárnyakat, hagyom állni (éhségtől függ) fél órát, vagy egy órát. Rendesen bundázom, és kisütöm."
Tipp:
A csirkeszárnyak forgó részébe kisebb méretű csirkemájat szorítunk, a szárny részeket összefordítjuk és ezzel együtt panírozzuk.
Nem csak olajban, vagy fritőzben, hanem sütőben is finom, omlós lesz a rántott csirkeszárnyunk, ha mindegyik tetejére evőkanálnyi olajat csurgatunk és a sütés félidejében egyszer megfordítjuk. A sütési hőfok: 250 fok (villany), sütési idő: 30-40 perc.
Természetesen, aki nem kedveli az erőteljes, fűszeres ízeket, vagy diétázik, ne használja a receptben leírt ízesítőket. Vagy ízlésének megfelelővel helyettesíti. Ahogy tetszik :)
Szerző:Karcsi Konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése