Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Egy könnyű és mutatós brownie - a hétköznapok apró öröme



Azt hiszem, nem kell különösebben magyaráznom, hogy egy süteménynek miért ajánlatos mutatósnak lennie, amellett, hogy finom és egészséges.
A terített asztal intézményét is igény hívta életre. Az ember szépérzéke...azt gondolom, nem követek el túl nagy bűnt a férfitársadalom ellen, ha azt állítom: elsősorban asszonyok ösztönzését gyanítom emögött.

A cukrászok és a cukrászat rajongói pláne egyetértenek első mondatom igazságával!   

Jöjjön tehát egy mutatós, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető süti, meglehetősen izgalmas összetételben.

Sajtos brownie

Hozzávalók:

35 dkg magas csokoládétartalmú kakaópor
25 dkg vaj
1 evőkanál nektár(lehet rizs szirup, vagy agávé, esetleg cukorrépa melasz, de ha minden kötél szakad, jó minőségű virágméz tökéletesen megfelel a célnak)
20 dkg liszt,
5 nagy méretű tojás,
1 teáskanál tejszín,
1 teáskanál só,
1 teáskanál sütőpor,

Hozzávalók :
(a sajtos részhez)

75 dkg Mascarpone,
13 dkg cukor,
4 nagy tojás

Elkészítése:

A csokoládé olvasztásával kezdünk. Nagyon alacsony hőfokon, serpenyőben a vajjal, tejszínnel teljesen egynemű masszává olvasztjuk.
Ezután 5 egész tojást, cukorral, sóval és sziruppal turmixgéppel jó habosra keverjük, majd óvatosan a meleg csokoládés masszával, a sütőporral elkevert liszttel összeforgatjuk, félretesszük.
Most a sajtos krém következik.
A 4 egész tojást a 13 dkg cukorral jó habosra kikeverünk, majd külön a Mascarponét is átforgatjuk. Óvatosan bánjunk vele, mert ha túl sokáig keverjük, túlfolyósodik!), majd  a két összetevőt óvatosan és lazán összeállítjuk.
Előbb a sajtos krémet kenjük el a 32x20 cm méretű, sütőpapírral bélelt formában. Ne feledkezzünk meg a sütőedény oldalait vajjal kikenni! A sajtkrém elsimítását követően a barna, csokoládés tésztát kanalazzuk a sajtkrém tetejére. Egy villával, vagy tűvel helyenként megszurkáljuk, hogy a barna tészta erezetet képezzen a sajtkrémben.

A sütést 160 C-ra (villany, nem légkeverős) felfűtött sütőben kezdjük és körülbelül 35-40 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük.

A süteményt nagyon óvatosan kell kiemelni, késsel mindenképpen érdemes körben meglazítani, ezután szeletelni és porcukrozva tálalni.

Kellemes sütögetést, jó étvágyat :)








Recept származása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)