Azt hiszem, nem kell különösebben magyaráznom, hogy egy süteménynek miért ajánlatos mutatósnak lennie, amellett, hogy finom és egészséges.
A terített asztal intézményét is igény hívta életre. Az ember szépérzéke...azt gondolom, nem követek el túl nagy bűnt a férfitársadalom ellen, ha azt állítom: elsősorban asszonyok ösztönzését gyanítom emögött.
A cukrászok és a cukrászat rajongói pláne egyetértenek első mondatom igazságával!
Jöjjön tehát egy mutatós, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető süti, meglehetősen izgalmas összetételben.
Sajtos brownie
Hozzávalók:
35 dkg magas csokoládétartalmú kakaópor
25 dkg vaj
1 evőkanál nektár(lehet rizs szirup, vagy agávé, esetleg cukorrépa melasz, de ha minden kötél szakad, jó minőségű virágméz tökéletesen megfelel a célnak)
20 dkg liszt,
5 nagy méretű tojás,
1 teáskanál tejszín,
1 teáskanál só,
1 teáskanál sütőpor,
Hozzávalók :
(a sajtos részhez)
75 dkg Mascarpone,
13 dkg cukor,
4 nagy tojás
Elkészítése:
A csokoládé olvasztásával kezdünk. Nagyon alacsony hőfokon, serpenyőben a vajjal, tejszínnel teljesen egynemű masszává olvasztjuk.
Ezután 5 egész tojást, cukorral, sóval és sziruppal turmixgéppel jó habosra keverjük, majd óvatosan a meleg csokoládés masszával, a sütőporral elkevert liszttel összeforgatjuk, félretesszük.
Most a sajtos krém következik.
A 4 egész tojást a 13 dkg cukorral jó habosra kikeverünk, majd külön a Mascarponét is átforgatjuk. Óvatosan bánjunk vele, mert ha túl sokáig keverjük, túlfolyósodik!), majd a két összetevőt óvatosan és lazán összeállítjuk.
Előbb a sajtos krémet kenjük el a 32x20 cm méretű, sütőpapírral bélelt formában. Ne feledkezzünk meg a sütőedény oldalait vajjal kikenni! A sajtkrém elsimítását követően a barna, csokoládés tésztát kanalazzuk a sajtkrém tetejére. Egy villával, vagy tűvel helyenként megszurkáljuk, hogy a barna tészta erezetet képezzen a sajtkrémben.
A sütést 160 C-ra (villany, nem légkeverős) felfűtött sütőben kezdjük és körülbelül 35-40 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük.
A süteményt nagyon óvatosan kell kiemelni, késsel mindenképpen érdemes körben meglazítani, ezután szeletelni és porcukrozva tálalni.
Kellemes sütögetést, jó étvágyat :)
Recept származása
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése