..a tökéletes grízgaluska?
Erre mondják: 'Ahány ház, annyi szokás'.
Egy neten talált változatával gazdagítom az ominózus galuska-receptek sorát.
Hozzávalók:
2 tojás
csipet só
gríz
Készítése:
A tojásokat feltöröm egy mélytányérba, megsózom és habosra verem. Nem tojáshabbá, csak addig, míg nem kezd el habzani. Tojásonként 3 púpozott evőkanál grízt adok hozzá, szépen eldolgozom. Ha túl sűrű, akkor húslevessel hígítom. Sima, tejfölsűrűségű masszát kell kapjak. No és a titok, hogy az elkészült alapot lefedve, hűvös helyen minimum egy órát pihenni hagyom.
Egy nagyobb lábasba vizet teszek forrni, a vizet sózom. Amikor a víz felforrt, leveszem a lángot, hogy ne lobogjon. Előveszem a masszát, és már többet nem kavarom. kanállal kiszaggatom, formázom a galuskákat, beleteszem a gyöngyöző vízbe. Itt már nem kavarom többé. mikor megfőtt, még fedő alatt kb 20 percig állni hagyom.
A receptért köszönet Karcsi Konyhájának :)
Jöhet hozzá egy finom marha-, vagy tyúkhúsleves.
Utószó: Íme, további "tökéletes" praktika ugyanonnan
Utószó: Íme, további "tökéletes" praktika ugyanonnan
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése