Könnyen elkészíthető, reggelire, ebédre egyaránt nyerő lesz! Kipróbáltam...szerintem felveszem saját repertoáromba :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 evőkanál olvasztott vaj, vagy margarin
0,5 kávéskanál só
1 evőkanál cukor
10 evőkanál víz
A töltelékhez:
30 dkg hámozott alma
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál cukor
0,5 dl víz
fahéj
2 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük.
A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva tegyük be a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
Az almákat apróra felkockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, rálocsoljuk a citromlevet, és a vizet. Ha felforrt pár percig kevergetjük, majd a vaníliás pudingport egy nagyon kevés vízzel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük, még 1-2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Amikor a töltelék teljesen kihűlt, a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben.
Közepesen forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá!
forrás : Receptneked.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése