...a világ minden kincséért se dobjuk ki! Tudom, sokan egyetértenek velem és minden módon igyekeznek takarékosan, változatosan és egészségesen étkezni, főzni.
Ehhez nyújt segítséget az alábbi összeállítás, mely némi maradék tésztából, virsliből, szalonnából, tejtermékből és tojásból áll.
Virslis, baconos rakott tészta
Hozzávalók:
8 db virsli,
kb 20 dkg kifőtt tészta(esetleg nokedli)
100 gr bacon szalonna ,
4 tojas,100 gr tejfol,
1 deci tejszin,
150 gr reszelt sajt,
1/2 vöröshagyma,
só, bors,
1 evőkanál étolaj,
só, bors,
1 evőkanál étolaj,
Elkészítés:
Először a tojást, tejföl, tejszínt keverem össze és sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel ízesítem. Ezután a virslikarikákat kevés olajon, fél, kockára vágott vöröshagymával megpárolom, majd egy vajazott hőálló edényt kevés morzsával szórok, egy réteg tésztát, rá a virslikarikákat, bacont, sajtot, öntetet sorban, amíg el nem fogy.
Az egészet kábé 40 percig sütöm 230 C-ra előmelegített sütőben(villany, nem légkeveréses).
Tipp: a bacont kockára vágva a virslihez adhatjuk és együtt pároljuk.
Ennyire egyszerű. Érdemes kipróbálni :)
A recept Keszeg Emesétől származik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése