Sokszor fordul elő, hogy hirtelen kell valami finomat tálalni, gyorsan és ha lehet a frissesség élményét sem mellőzve.
Erre mutatok egy példát, nem sok minden kell hozzá. Néhány közepes méretű, jól lesúrolt burgonya, pár deka sajt - lehet füstölt, vagy bármilyen -, némi ét-, vagy olíva olaj, vaj, só, bors, kömény, kevés tejföl, valamilyen zöldfűszer. Ja, és cserép-, vagy jénai edény, tepsi...és egy jól felfűtött sütő.
Az alaposan lesúrolt burgonyát /fejenként 2 db-ot/ héjában és sós vízben megfőzzük, de vigyázzunk, inkább kemény maradjon, mint széteső!
Ezután lehúzzuk a héját és fél centiméterenként bevagdossuk, majdnem teljesen az aljáig. a résekbe először fűszert szórunk, sót, borsot, köményt - vagy amit szeretünk és vékonyra vágott sajtszeletekkel töltjük. Közben 230-240 C-fokra felfűtjük sütőnket (villany, nem légkeverős) és egy jénai, vagy cserép edényt kivajazunk. A megtöltött burgonyákat ebbe helyezzük, majd plusz reszelt sajttal tetézzük. Nem szükséges, de nem is árt, ha a tetejére még apró vajdarabkákat teszünk és pirosra sütjük. Ha megsült, egy-két kanál krémesre kevert, sózott tejföllel és apróra vágott snidlinggel, petrezselyemmel szórjuk.
Tálaláskor kellemes kísérője egy pohár illatos, fűszeres boros tea, esetleg csipketea.
Jó étvágyat :)
Megjegyzés: az eredeti receptben a burgonyát héjastól töltötték, sütötték. Akinek ez nem idegen, ám így is készítheti :)
Meleg vacsora-féle, vagy amit akartok
zöldség
Címkék:főzés, sütés,
burgonya,
saját jegyzet,
sajt,
vacsora,
zöldség
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése