(loin:karaj)
Később anyám - mert igazi reformernek számított otthon - sorra próbálta ki a karajból készült ételek különféle változatait. Az új receptek megvalósítását rendre nagynénémnél tett látogatásai után ejtette meg.
Nos én sem estem messze az almafától. A bevált fogások, jól sikerült ünnepi és egyéb lakomák nem elégítenek ki és nem ragaszkodom megátalkodottan a jól beválthoz. Miért? Mert mindent megun az ember és ez még nem bűn. A változatosság gyönyörködtető élményéről asszem mindenki hallott. Na, ugye!
Jöjjön most egy karaj, melyet a már jól ismert módon, töltve, ám mégis kicsit más fűszerezéssel készített egyik kedvenc szakácsom.
"Töltött karaj
Hozzávalók:
egy 25 cm hosszúságú karaj
egy szál 30 cm hosszú paraszt kolbász
só
bors
rozmaring
bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
negyed fej hagyma
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A páchoz, a fokhagymát és a hagymát lereszelem, hozzáadok egy fél-fél marék apróra vágott bazsalikomot és rozmaringot, borsot, az olajat. A karajt egy hosszú hegyes késsel felszúrom, majd alaposan bedörzsölöm a páccal. Pár órát pihentettem, majd beledugom a kolbászt, ekkor sózom csak! Beleteszem egy magas tepsibe, aláöntök 1,5 dl vizet, ráöntöm a páclét.
Magas lángon sütöm kb 15 percet, majd 1 óra és 15 percet alufólia alatt fél lángon sütöm. Majd leveszem az alufóliát, és még kb 10 percet a legmagasabb lángon pirítom."
Megjegyzés: a kép húsvéti asztalt enged sejtetni..nos akár....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése