Ezt a sütit szeretni fogja a kávé és a csokirajongó egyaránt. Sok védőbeszédre nincs is szüksége, mellette szól viszonylagos egyszerű elkészítése, no és nem utolsó sorban szerény költsége.
Nem is szaporítom a szót tovább. Íme a recept, amit kicsit megváltoztattam, az eredeti itt olvasható.
Kappuccinó szelet
Hozzávalók:
(tészta)
6 e. kanál liszt,
6 e.kanál kristálycukor,
6 db tojás,
1 tasak sütőpor,
1 e.kanál kakaópor,
15 dkg margarin,
(krém)
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 cs. tejszín ízű pudingpor
6 dl tej,
1 e. kanál kakaópor
1 e kanál finomra őrölt kávé,
(csokimáz)
3 e.kanál kakaópor,
1,5 e.kanál víz,
10 dkg vaj,
Elkészítés:
A tészta alapanyagokból kakaós piskótát sütünk és kihűtjük. Közben elkészítjük a krémet, amihez először a pudingot főzzük meg, majd teljes kihűlésig félretesszük. Közben a vajat, porcukorral habosra keverjük a kihűlt pudinggal krémesre, habosra dolgozzuk, kettévesszük. Feléhez hozzáadjuk a kakaóport,a kávéport.
A piskótát két lapba vágjuk. Az alsó lapot először a fehér, majd a barna, kávés-kakaós krémmel kenjük, végül a második lappal befedjük. Tetejére csokimázat készítünk. A kakaóport a vízzel simára keverjük és kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg sűrűn folyós masszát nem kapunk. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert megég. Amikor megfelelő sűrűségű, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a vajat. Széles pengéjű késsel, vagy tortalapáttal gyorsan rákenjük a süteményre. Néhány órai állás után óvatosan szeleteljük.
Recept: Szabó Gáborné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése