El is képzeltem, egy kellemes, vasárnapi ebéd, vagy vacsora fogásának, de bármely ünnepi asztal dísze lehet a mutatós finomság. Mellé valami könnyű, zöld salátát, esetleg üde paradicsomsalátát, tzatzikit, valami egyszerűt képzelnék. Akár fejes salátát.
Én biztosan kipróbálom.
Csirkekuglóf
Hozzávalók:
1 kg csirkemell, 10-15 dkg csirkemellsonka, 20-25 dkg sajt (lehet fele füstölt, fele valami egyéb, félkemény sajt),1 csokor snidling, 20 dkg bacon,8 db tojás,1 db pritamin paprika, 8-10 szem aszalt szilva (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. ( 4 szem szilvát ) sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi a sima hagyma is), ismét hús, sonka, sajt ( itt rakunk rá újabb 4 szem szilvát ), Az utolsó sornak sajtnak kell lennie, de bármivel variálhatóak az összetevők. A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 230 fokon 1 - 1 1/2 óra alatt süssük meg. Ha nincs valamelyik hozzávaló helyettesíthető vagy lehagyható. A sajt és a tojás a lényeg, az fogja össze.
A munkafolyamatok részletesen:
Receptközlő és fotó: Gombos Krisztina
Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése