Attól gyors, hogy egy tepsire való húst betárazhatunk egyszerre és megsüthetjük. Hogyan? Hát sütőben!
Ime:
Sütőben sütött rántott csirke
Ha lehet, szép húsos, körülbelül egyforma méretű csirkedarabokat sózzunk le 1-2 órával a bevetés előtt.
Comb, szárny (belefűzött májjal), mell jöhet számításba, mint rendesen.
Panírozás előtt a húsokat papírtörölközővel szárazra töröljük, ezután az alábbi sorrendben és hozzávalókkal panírozunk.
I. A húsokat lisztben forgatjuk.
II. igény szerinti mennyiségű egész tojást villával felverünk, kevés tejjel és kevés sóval ízesítjük, majd a lisztezett húsdarabokat villával ebbe a masszába mártogatjuk
III. apróra vágott petrezselyemmel, kevés fokhagyma granulátummal és egy-két kanál finomra reszelt keményebb sajttal dúsított zsemlemorzsa bundázás zárja a fogás elkészítésének legnehezebb részét jelentő munkafolyamatot.
Mindeközben a sütőt 180 fokra melegítjük (villanytűzhely, nem légkeverős) és sütőpapírral béleljük.
Mielőtt a húsokat beleraknánk, a papírt kevés olajjal vékonyan megkenjük.
Mint a képen látható, szép, aranybarnára sütjük.
A receptet Heidenreichné Piroskának köszönhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése