Szédítő élmény, megláthatja, aki bepróbálkozik a készítésével!
Eperfagyis szendvics
Hozzávalók:
(fagyihoz)
1 kg friss eper, vágott, felezett,
20 dkg cukor (vagy ízlés szerint méz, édesítő)
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
3 dl tejszín
1,5 zsírdús tej
1 cs vaníliás cukor,
vagy 1 teáskanál vanília kivonat
Szendvicshez:
25 dkg liszt
15 dkg barna cukor
1/4 sütőpor
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
20 dkg puha vaj
1 nagyméretű egész tojás
1 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor, vagy
1 teáskanál vanília kivonat
Készítése:
Először a fagylalt készül. Az epret, cukrot, citromlevet sót jól összetörjük (krumlitörő, villa) és egy tálban kb 1/2 óráig állni hagyjuk.
A tejszínt, tejet, vaníliát jól összekeverjük és fél óra múlva az eperhez adjuk, még egyszer jól átkevergetve az egészet.
Ezután tegyük fagyasztóba 3 órára, majd fagylaltgépben (rövidebb ideig, mint az fagyigéphez mellékelt alaprecept) adjuk meg a záró fazonját fagyinknak. Az elkészült remeket fogyasztásig jól zárható dobozban tároljuk a hűtőben (már nem a fagyasztóban!)
A szendvics tésztához a lisztet, cukorral, vajjal, sütőporral, szódabikarbónával, sóval összeállítjuk, hozzáadjuk az egész tojást és a sárgáját, valamint a vaniliás cukrot, vagy kivonatot. Simára kidolgozzuk, kábé linzer puhaságú legyen. Ezután a sütőt 210-220 fokra (villany, nem légkeverős) előmelegítjük és a pogácsa szaggatóval kerek lapokra szaggatott tésztát megsütjük. Vigyázzunk, gyorsan sül, kb 10-15 perc alatt elkészül! A kisült lapokat kihűtjük és tálaláskor egyet-egyet összeragasztunk a fagyival.
Ennyi.
Egy kellemes, langyos tavaszi, nyári esti tévézéshez szerintem kiváló kísérő :)
Ha elfogy a tészta....
Recept : peanutbutterandjulie-től származik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése