Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Ha sok az eper otthon

...ha-ha...mondhatnám. Nincs az a sok eper, ami ne fogyna el - általában, hiszen az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs tavasz végén, nyár elején. De mondjuk mégis marad a tejszínhabos, porcukros, friss eperhegyek után némi maradék és már minden süti receptet kipróbáltunk és idei első dzsem befőzésünkön is túl vagyunk, ami természetesen eper volt. Nos erre a különleges helyzetre ajánlok most egy finom, frissen fogyasztható, hűsítő desszertet. További előnye, hogy a 2in1 elvét követve egyszerre élvezhetjük a fagyi verhetetlen örömeit a piskóta egyszerűségében is No 1 díjas élményével.


Szédítő élmény, megláthatja, aki bepróbálkozik a készítésével!



Eperfagyis szendvics

Hozzávalók:
(fagyihoz)

1 kg friss eper, vágott, felezett,
20 dkg cukor (vagy ízlés szerint méz, édesítő)
1 teáskanál citromlé
1 csipet só
3 dl tejszín
1,5 zsírdús tej
1 cs vaníliás cukor, 
vagy 1 teáskanál vanília kivonat

Szendvicshez:

25 dkg liszt
15 dkg barna cukor
1/4 sütőpor
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
20 dkg puha vaj
1 nagyméretű egész tojás
1 tojás sárgája
1 cs vaníliás cukor, vagy
1 teáskanál vanília kivonat

Készítése:

Először a fagylalt készül. Az epret, cukrot, citromlevet sót jól összetörjük (krumlitörő, villa) és egy tálban kb 1/2 óráig állni hagyjuk.
A tejszínt, tejet, vaníliát jól összekeverjük és fél óra múlva az eperhez adjuk, még egyszer jól  átkevergetve az egészet.
Ezután tegyük fagyasztóba 3 órára, majd fagylaltgépben (rövidebb ideig, mint az fagyigéphez mellékelt alaprecept) adjuk meg a záró fazonját fagyinknak. Az elkészült remeket fogyasztásig jól zárható dobozban tároljuk a hűtőben (már nem a fagyasztóban!)

A szendvics tésztához a lisztet, cukorral, vajjal, sütőporral, szódabikarbónával, sóval összeállítjuk, hozzáadjuk az egész tojást és a sárgáját, valamint a vaniliás cukrot, vagy kivonatot. Simára kidolgozzuk, kábé linzer puhaságú legyen. Ezután a sütőt 210-220 fokra (villany, nem légkeverős) előmelegítjük és a pogácsa szaggatóval kerek lapokra szaggatott tésztát megsütjük. Vigyázzunk, gyorsan sül, kb 10-15 perc alatt elkészül! A kisült lapokat kihűtjük és tálaláskor egyet-egyet összeragasztunk a fagyival.

Ennyi. 

Egy kellemes, langyos tavaszi, nyári esti tévézéshez szerintem kiváló kísérő :)



Ha elfogy a tészta....






Recept : peanutbutterandjulie-től származik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)