Készítsünk túróval rakott kiflit!
Hozzávalók:
4 szikkadt kifli,
25 dkg túró,
2 egész tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
kevés baracklekvár, (vagy cikkekre vágott alma)
kevés forró tej,
cukor, tejföl, citromlé- és héj, ízlés szerint,
1-2 párolt
mazsola úgyszintén.
Készítése:
Egy hőálló tálat (kb 25x25 cm) kivajazunk, a kifliket belekarikázzuk.
A forró, cukorral, vaníliás cukorral ízesített tej felével egy sor ( a kifli mennyiség felét) kiflit leöntünk.
2 tojás sárgáját, reszelt citromhéjjal, kevés citromlével és a tejföllel jól kikeverjük. A túrót villával összetörjük, majd a tojásos masszához adjuk, végül beleszórjuk a mazsolát.
A lerakott kiflisor tetejére kenjük az egészet és erre a kerül a maradék kiflikarika, plusz a maradék forró, cukros tej. Előmelegített (220 fok, villany, nem légkeverős) addig sütjük, amíg szép, rózsaszínű nem lesz. Ekkor kivesszük és vékonyan megkenjük folyós baracklekvárral (vagy szép sorban rápakoljuk a cikkekre vágott almát) majd a maradék 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, de előzőleg teszünk hozzá kb 5 dkg porcukrot és pár csepp citromlét.
A keményre felvert habot a kiflire halmozzuk és a tálat visszatoljuk a sütőbe. A mellékelt ábra szerint készre sütjük,
Ha azt mondom, isteni, nem túlzok. Biztos siker mindenütt, de ahol gyerekek is fogyasztják, főleg!
Fotó: A szerző
Szerző: Pozsár Istvánné, Katalin receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése