Hát lesz, ami lesz, kipróbálom!
A leves hozzávalóinak, készítésének hevenyészett leírása:
Személyektől függően zsenge zöldborsót, sárga- és fehérrépát, néhány gerezd fokhagymát, kevés vöröshagymát tisztítunk.
Kevés zsiradékon (olaj, vaj, ízlés szerint) az egészet egyszerre kezdjük párolni, víz nélkül. Ha félig puha, ízlés szerinti mennyiségben vékonyra szelt jó minőségű füstölt kolbászt dobunk hozzá, ezzel készre pároljuk, a végén nem túl sok őrölt pirospaprikával színezzük, kevés borssal hintjük.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, rövid ideig forraljuk, beledobunk még egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldjét és egy kis csípős paprikával adjuk meg levesünknek a záró ízhatást. Már csak a tészta marad hátra. Ez lehet csurgatott tészta, apró nokedli, cérnametélt, ahogy tetszik alapon.
...és íme, a végeredmény, ugye jól mutat?
A leírás saját.
A fotók Dorn Ervintől és Edittől származnak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése