Hozzávalók
1 szép, nagy érett avokádó félbevágva
2 tojás
kis kockára vágott bacon
2-3 kanál reszelt sajt vagy krémsajt
(ízlés szerint, lehet sovány, vagy zsíros...
én inkább zsírszegényet választottam az avokádóhoz)
csipet só
Elkészítése
Először a sütőt fűtjük fel 200 C-ra (nem légkeveréses, villany)
A félbevágott avokádó közepéből evőkanállal a tojások méretével egyenlő mennyiséget kiemelünk, a két fél avokádó helyére ütjük a tojásokat, erre jön a reszelt sajt, az apró kockára vágott bacon és mehet is a sütőbe. Készíthetjük úgy is, hogy a tojásokat előbb kikeverjük krémsajttal és erre szórjuk a bacont.
14-20 perc alatt készre sütjük.
Az avokádó jó tulajdonságairól itt olvashattok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése