Sokan szeretjük a fastfood ételeket. Most elsősorban nem a népszerű éttermi láncok kínálatára gondolok, naná, hogy nekik nagyon jelentős rajongótábora van Magyarországon is. Csak a régi, hagyományosnak mondható virslire, kolbászra, amit mustárral, tormával eszegettünk régen és ma ugyanúgy fogyasztjuk strandon, vásárokban, népünnepélyeken és otthon.
A változatosság gyönyörködtet, ezért egy kíváncsi háziasszony, vagy bárki szívesen újít, vagy fogad l újítást. Gondoljunk a Hot-Dog karrierjére.
Nos erre találtam egy hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor mutatós, jó példát.
Címe lehetne: Hogyan dobjunk fel egy szerény virslit és tegyük egy szombat esti tévézés, baráti összejövetel sztárjává? A szükséges kellék csupán egy kerti, vagy elektromos grill rács, esetleg a sütő. Ja és virsli, kolbász ízlés szerint.
Íme a recept:
Minden virsli, vagy kolbász darabkát (szerintem a debreceni a megfelelő) hurkapálcikára szúrunk oly módon, hogy lehetőleg a közepén vezessük teljesen a végéig.
Ezután a húsneműt éles késsel körbevágjuk, kábé úgy, mint ahogy egy almát hámozunk, szóval spirál alakban és nem teljesen a pálcikáig.
Ha ezzel megvagyunk, már csak a sütőt, grillrácsot kell előkészítenünk. A pálcikákat óvatosan kihúzva a kolbászkákat sorban a rácsra fektetjük. Megkenhetjük az olajon (zsiradékon) kívül fűszerkeverékkel és szép pirosra sütjük.
Ennyi.
A köret a szokásos lehet, tehát mustár, torma, vagy akár egy finom, üde görög saláta.
Forrás: Diabetika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése