Finom, nem túl édes desszert receptjét találtam, könnyű elkészíteni és rövid pihentetés után hőségtől elcsigázva hazaérkező családtagjainknak már tálalhatjuk is.
Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
Az öntethez:
40 dkg vegyes mirelite bogyós gyümölcs
(vagy friss ribizli, szeder, málna, áfonya)
12 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
4 evőkanál víz
A sajtkrémhez:
50 dkg mascarpone, vagy
egyéb, natúr krémsajt,
10 dkg porcukor,
1 l joghurt (lehet gyümölcsös, pl citromos, epres)
1 l tejszínpuding (lehet főzés nélkülit használni)
1 piskótatekercs , sk gyártmány esetén 4 tojásból készüljön
(lehet készen vásároltat használni, málna, vagy ribizlikrémmel kenni)
25 dkg friss málna
25 dkg friss szeder, vagy ribizli
Elkészítés:
Pofon egyszerű. Először az öntethez valókat közepes lángon összerottyantjuk (nem kell sokáig főzni, csak addig, amíg a gyümölcsök összeesnek). Ha úgy látjuk, hogy kész, hűvös helyen pihentetjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
A krémsajtot és a porcukrot kezdjük először habverővel kevergetni, majd a joghurttal együtt teljesen krémesre keverjük.
Vékony szeletekre vágjuk a piskótaroládot.
Vékony szeletekre vágjuk a piskótaroládot.
A poharak aljába először egy szelet piskótaroládot fektetünk, erre teszünk egy kanálnyi joghurtos krémsajtot, megszórjuk néhány szem friss gyümölccsel, erre jön egy réteg puding, majd egy réteg gyümölcsös öntet, kábé fél ujjnyi vastagságban. A következő réteg ismét piskóta, majd puding lesz, amire ismét gyümölcsöt hintünk, majd joghurtos krémsajtot.
A tetejére a maradék friss gyümölcs kerül, néhány menta- vagy citromfűlevélkével díszíthetjük elkészült desszertünket és kb 1,5-2 órányi hűtés után már tálalhatjuk.
Forrás: Sibafood
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése