Valery

... Jobbnál jobb hozott és saját receptek gyűjteménye...

Sült csirke sült puliszkával és parmezánnal - olasz módra

Egy mennyei olasz étel körülbelül másfél órás munkával. Ki kell próbálni. Ez olyan egyszerű, de olyan.... Szóltam így és gondolom, ha kedves látogatóim elolvassák a receptet, ugyanerre a következtetésre jutnak. Akkor pedig ki kell próbálni!




Hozzávalók:

A polentához*:


1 liter víz 
1 teáskanál só 
20 dkg kukoricaliszt
(jobb, ha fele kukoricadara)
2 evőkanál vaj 
2 evőkanál parmezán sajt
ízlés szerint durvára őrölt színes bors



A hús:


2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
enyhén kiklopfolva
10 dkg liszt 
3/4 teáskanál só 
1/2 teáskanálőrölt bors 
1 nagy tojás 
2 evőkanál tej 
2 marék zsemlemorzsa 
15 dkg parmezán sajt 
10 dkg kemény sajt
reszelve


1/4 teáskanál fokhagyma por 
1 dl valamilyen olaj (repce, olíva stb)
20 dkg mozzarella sajt 
1 csokor friss, apróra vágott bazsalikom
(vagy petrezselyem, ízlés szerint)
+ ízlés szerint valami kedvenc szósz
(paradicsomos, ketchup, olaszos a legjobb)


Elkészítés:

Először a polentát készítjük el. Egy nagy lábasban feltesszük a sós vizet főni. Ha víz forr, lassan beleszórjuk, vagy szitáljuk a kukoricalisztet, közben fakanállal kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik. Közben folyamatosan kevergetjük, le ne égjen. Ez kábé 30-40 perc. Érdemes türelmesnek lennünk, ha jót akarunk tálalni az asztalra.
Ezután a kész polentát egy tálcára kiborítjuk.
Az enyhén klopfolt, sózott csirkemellet fokhagymaporral beszórjuk, zsemlemorzsában forgatjuk és kevés olajon félig készre sütjük.
Előmelegítjük sütőnket (kb 220 C fok, nem légkeverős, villanytűzhely).
Egy tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, ujjnyi vastagon polentát teszünk bele, erre vékonyan valamilyen olaszos szószt kenünk, reszelt, kemény sajttal hintjük, egy kevés zsemlemorzsával leszórjuk, , színes borsot, majd vékonyra szelt mozzarella karikákat helyezünk a félig sült csirkemell darabok alá. A tetejére ismét olaszos szósz, majd a maradék mozzarella, bőven reszelt parmezán és kevés őrölt bors kerül.

Betesszük a sütőbe és kb 35 perc alatt  megsütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, ezért érdemes időnként ránézni a sülő ételre. Ha szükséges, vagy a hőfokot, vagy az időtartamot csökkentsük.

Az ételt durvára őrölt borssal és valamilyen apróra vágott zöldfűszerrel koronázzuk. Lehet bazsalikom, esetleg oregáno, vagy petrezselyem.



Jó étvágyat :)



*A polenta készítéséről itt lehet további hasznos tudnivalókat olvasni.

A receptet és fotót Justine-nak köszönhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ÖSSZES CIMKE

Alexander Brody (1) alkoholos (6) alma (14) almaecet (1) amerikai (5) anno (18) Anyák Napja (2) ausztrál (1) avokádó (6) ázsiai-konyha (2) bab (3) bacon (1) Bálint gazda (1) bárány (1) baromfi (4) baumkuchen (1) bébikukorica (1) befőzés (4) Benda Borbála történész (1) birs (1) bolgár (1) bor (3) böjt (2) brownie (1) burgonya (20) Bűvös Szakács blog (1) Cannelloni (1) cékla (5) Charlotte-torta (1) ChefClub (2) cikória (2) Citromhab.hu (1) citromos (7) coocta (2) cukkini (6) cukkinis tészta (1) cukkinis-csirkés egytál (2) Cultura (1) Csallóköz (1) császármorzsa (1) csecsemő (1) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csípős (2) csirke (23) csokoládés (12) Dale Pinnock (1) daragaluska (1) desszert (22) diéta (14) dió (4) diós (10) Dívány (1) Dr.Oetker (1) Dragomán György (1) dzsem (1) ebéd (25) ecet (1) édes (84) édeskömény (2) egészség (17) egészséges (4) Egészségkalauz (3) Egészségtár (2) egyszerű (113) egytál (48) Elektrolux-promóció (1) életmód (1) előétel (1) eper (4) erdei (1) Erdély (6) Eztfaldfel (1) F.Nagy Angéla (1) fagylalt (2) Fancy (1) fánk (6) Farsang (6) fastfood (2) fekete kömény (1) forralt bor (1) fotók (1) Főzőkanál-novellák (21) francia (1) francia konyha (5) füstölt hús (2) fűszerek (22) galette (1) gasztro-art (2) Gasztrogabo (1) gasztrokult (6) gasztronómiai könyv (5) gesztenye (1) gomba (9) görög (2) görögdinnye (3) gratin (1) grill (9) gyerek (1) Gyógynövény (7) gyors (55) gyümölcsös (41) hagyma (2) hagyományos (11) hal (6) hamis-család (2) házi (7) Házipatika (1) Hedgehog Kitchen (1) Herbs and Health and Happiness (1) hideg (2) hideg-leves (5) hidegtál (4) hónapos retek (1) hús (5) hús nélkül (6) hús-zöldség étel (31) húsétel (32) húsos-tésztás étel (13) Húsvét (2) ibolya (1) India (1) ital (17) ivólé (1) jam (1) japán (4) Jólkifőztem (1) kakaó (1) kalács (1) Kaldeneker (6) kapor (3) káposzta (7) Karácsony (20) Karcsi Konyhája (4) karfiol (4) kávé (4) kebab (1) kelkáposzta (1) kelt tészta (19) Kemencebence (1) kenyér (4) kertiparty (1) kifli (3) kínai (3) kipróbált (39) kocsonya (1) koktél (1) kókusz (4) konzerv (1) kovászos uborka (1) könnyű (17) köret (12) körte (7) kreatív-konyha (3) Krúdy Gyula (1) kuglóf (1) kukorica (2) kuriózum (22) laktató (3) lecsó (1) Lekvár (11) lencse (4) lepény (3) levendula (3) leves (34) linzer (1) Luca-nap (1) Lucullus (1) LÚDANYÓ-RECEPTJE (1) magyar konyha (5) máj (4) Makk Károly (2) mákos (4) malacsütés (2) málna (3) málnás-mandulás torta (1) mandula (1) Marie-Antoine Caréme (1) marokkói (5) Mazsolás-boros tészta (1) medvehagyma (1) meggy (11) meleg ital (2) méz (1) mézes (6) mézsör (1) Mikszáth Kálmán (1) Mikulás-kalács (1) mogyoró (1) Moliére (1) Mór (1) muffin (2) mustár (1) narancs (3) német (7) Netfolk (1) nyár (33) ókor (1) olasz (2) olcsó (14) ordás sütemények (1) Oreo (1) Origo (1) orosz (1) örökzöld (2) ősz (22) őszibarack (1) pácolás (1) padlizsán (1) palacsinta (6) paprika (5) paradicsom (5) perec (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (1) Portugália (1) Provance (1) pulyka (4) rántott (1) recept (7) Receptletöltés (1) Receptneked (1) Receptvarázs (1) reggeli (22) Régimódi-receptek (18) rétes (1) rizs (5) római-konyha (2) román (1) rozmaring (1) saját írás (23) saját jegyzet (21) saját recept (14) sajt (47) saláta (21) sárgabarack (3) sárgadinnye (1) Sarokkonyha (1) savanyúság (2) sertés (11) smarni (1) Sophia Loren (1) sós (7) sörélesztő (1) spárgatök (3) Stahl Judit (1) sült tök (2) sütemény (98) sütés nélkül (10) sütőtök (5) sváb (4) svéd (1) szakácstudomány (5) szalonna (6) szárazbab (4) Szatmár-Bereg (2) szeder (1) Székelykukta (4) szendvics (3) Szeretetrehangolva (1) szilva (5) szilvalekvár (2) Szilveszter (3) szirup (1) szőlő (1) szörp (1) szűzpecsenye (1) táj-konyha (48) takarékos (2) tavasz (10) tea (2) tejes (18) tél (16) Tennesse-i leves (1) tészta (39) tésztás-zöldséges (5) tojás (4) tojásétel (10) torta (27) töpörtyűs pogácsa (1) török (2) történelem (1) Tudatosvásárló (1) turmix (1) túró (22) uborka (6) Új Szó (1) Újév (2) ünnep (18) ünnepi (23) vacsora (30) Váncsa István (1) vegán (1) vegetáriánus (1) virág (1) vitamin-forrás (1) vitaminszalon (1) Winkler (1) zabkása (1) zeller (1) zene (1) zöld dió (1) zöldbab (2) zöldborsó (2) zöldség (36) zserbó (1) zsidó (1) zsúr (1)