Állítólag az első receptet róla Franciaországban találták, ma a világon mindenütt ismerik.
Lehet hagyományos, vagy merész a kocsonyánk, receptjeinek se szeri, se száma, bárki kísérletet tehet.
Arra gondoltam, nem egy újabb recepttel bővítem a kocsonya-leírások garmadát, inkább - ahogy fentebb írtam - egy parádés, képes kocsonya show bemutatóra vállalkozom. Reményeim szerint nem csupán vizuális élményre, hanem valamely kocsonya elkészítésére is vállalkozik az, aki végignézi a bemutatót.
először jöjjön egy hagyományos, falusi sertéskocsonya
pet palackba töltött változat, malac-fazonban
(dermedés után óvatosan le lehet vágni, majd a formát díszíteni)
így készül a petpalack-malac orra...kolbászkarikából
kuglóf-fazon...mint látjuk zöldségekkel színesítve
még egy kuglóf-kocsonya zöldborsós, gombás, sonkás töltelékkel
Egyértelmű...Karácsonyi kocsonya, fenyőformában dermesztve
Ennek a kocsonyának én a "Tavaszi rét" nevet adnám.
Tavaszi rét után jöjjön a "Nádas tó, hattyúkkal" c. fejezet
S, ha már szárnyas, akkor Kukori és Kotkoda..baromfi kocsonyában,
néhány sárgarépa-rózsa társaságában
Ez nagyon tetszik nekem. Tojáshéjban töltött kocsonya
mint egy valódi Kinder-tojás! Mindenféle finom meglepetéssel!
Nem hagyhattam ki a másik, tojásban dermesztett
kocsonya fotóját sem...
Na, még egy aztán ígérem, több nem lesz. De ez
olyan szép színes....
Rák kocsonya
Hal-kocsonya
Ezzel a kocsonyával kivételt teszek. Közlöm az étel leírását, azt
hiszem én is elkészítem. Ponty kocsonya
Letisztult egyszerűség. Zöldségek, kocsonyalében.
Zárásul egy szép kocsonya-torta. Előszelve,
zellerszárakkal, koktélparadicsommal díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése