Töltött túrógombóc
Hozzávalók
4 személyre
500 g túró
3 tojás
7 evőkanál búzadara
csipet só
szilvalekvár
A hempergetéshez
150 g zsemlemorzsa
3-4 evőkanál olaj
A tálaláshoz
fahéjas porcukor
A zsemlemorzsát az olajon aranybarnára pirítjuk.
Kézzel összegyúrjuk a túrót, a tojást, a sót, a búzadarát és 15-20 percet állni hagyjuk. Gombócokat formázunk a masszából úgy, hogy a közepükbe egy kávéskanálnyi szilvalekvárt teszünk.
Enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat, egy adag főzési ideje 10-12 perc.
Szűrőkanállal a pirított morzsára szedjük őket, és hempergetjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás:aranygondolatok
Bevezető szöveg: Hedera
Receptleírás: aranygondolatok
Fotó (sütemény): aranygondolatok
Fotó (illusztráció) caieculturetete.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése