Lássunk hozzá!
Ramen leves szűzpecsenyéből
Hozzávalók:
10 dkg Shiitake gomba,
Wonton tészta, készítése itt
Gyömbér, Fokhagyma,
2 db marhahúsleves-kocka,
Szójaszósz,
Szezámolaj,
Friss újhagyma,
vagy hagymás, szárított zöldségkeverék
Megjegyzés: Ha nem akarunk magunk tésztát készíteni, készen vásárolható itt.
Elkészítése:
A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1 evőkanál reszelt gyömbért futassunk meg szezámolajon, majd dobjuk rá a hússzeleteket és pirítsuk őket kifehéredésig. Ha a hús már jó, dobjuk rá a felaprított Siitake gombát is, majd az egészet öntsük fel 1-1,5 liter vízzel.
Végezetül rakjuk a levesbe a marhahúsleves-kockákat is, majd főzzük körül-belül 15-20 percig. Ha apróra vágott, friss újhagymával dolgozunk, akkor annak csak felét adjuk a forralás kezdetekor a leveshez, másik felét pedig, ha már kész a Ramen leves, frissen szórjuk bele, ha azonban szárított zöldségkeveréket használunk, elegendő csak a főzéskor ízesíteni vele a levest. Amíg a Rámen fő, addig egy külön lábasban főzzük ki a Wonton tésztát is, amit aztán szűrjünk le és tálaláskor adagonként mérjük rá a levest. Érdekesség: Ezt a népszerű levesféleséget Japánban igen rendhagyó módon, gyakran bögrében tálalják, pálcikával fogyasztják, majd, ha a sűrűjét már kiették, a levét egyszerűen megisszák. Jó étvágyat kívánunk!
Szerző: Gyenes Alex
Forrás: itt
Ramen leves csirkemellből
Hozzávalók:
1 liter alaplé (húsleves)
olaj
1 közepes csirkemell
20 dkg gomba
2 kocka kínai tojásos tészta
1 gerezd fokhagyma
hüvelyknyi friss gyömbér
csili
3 evőkanál szójaszósz
1 nagy sárgarépa
2 nagy marék friss spenót
4 tojás
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a kockákra vágott csirkemellet, egy merőkanálnyi alaplevet öntök rá, és fedő alatt, alacsony lángon 10 percig párolom. Egy kis lábosban vizet forralok, amikor forr, beleteszem a tojásokat, és 7 percig főzöm.
Mikor kész, hideg vízben hagyom őket lehűlni. Miközben a tojás és a csirke fő, előkészítek minden mást: a gombát felszeletelem (szárított gomba esetén előtte forró vízben áztatom), a gyömbért és a fokhagymát lereszelem, a répát is lereszelem, a spenótot laskára vágom.
Forrás és teljes írás itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése