Mindenekelőtt BUÉK!
Hamis vadas sajtos puffanccsal
"Hozzávalók:
3 db nagyobb fej vöröshagyma
1 adag leveszöldség
1 kk. őrölt babérlevél
10 dkg cukor
5 dkg ételízesítő
2 db filézett csirkemell
2 kanál mustár
4 dkg liszt
4 dl 20 %-os tejföl
5 dl kefir
só
2 db tojás
0,5 kg liszt
1 kk. szódabikarbóna
15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
Apróra vágunk 3 nagy fej hagymát, üvegesre pároljuk és egy nagy adag leveszöldséggel, 1 kiskanál őrölt babérlevéllel, 1 kanál cukorral, 1 kanál ételízesítővel puhára főzzük. Pépesítjük. Ezután bármilyen húst, (csirke, pulykamell, sertés) teszünk bele és együtt puhára főzzük. A megpuhult húst kiszedjük, 2 kanál mustár, 1 evőkanál liszt, 1 tejföllel besűrítjük, visszarakjuk a húst és már csak egyet kell rottyantani rajta.
A Sajtos puffancs elkészítése: 1 pohár kefirt, pici sóval, pici cukorral, 1 tojással, 1 pohár lisztben elkevert 1 kávéskanál szódabikarbónával és 5 dkg reszelt sajttal eldolgozzuk. Forró olajba szedjük kanalanként és ellapítva lassan sütjük. (Másképp belül nyers marad!)
Ha kihagyom a sajtot és 2 evőkanál cukrot teszek bele, vaníliás cukorral meghintve, s ha van egy kis lekvárral, bableves, gulyásleves után kitűnő második fogás."
Bevezető szöveg: Hedera
Recept és fotó: Pászti Istvánné Ildikó
Forrás: Család-barát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése