Következik egy finom recept a sok közül, amelyben egyesülnek a nemes sertésrészlet és az egyik legfinomabb baromfi belsőség értékei.
Szűzpecsenye csirkemájjal
"8 db 3 dkg-os, hüvelykujj szélességű szeletet vágok a vágódeszkán fekvő húsból. Felállítom őket egyenként, és így enyhén megütögetve kerek szeleteket kapok. Sózom őket, és mindkét oldalukat elősütöm.
30 dkg csirkemájból resztelt májat készítek az ismert módon. Amikor kihűlt a máj, ledarálom, és darálok hozzá még 2 db főtt tojást, 2 csomag petrezselymet, valamint 5 dkg füstölt szalonnát is. Jól összekeverem. Az elősütött húsok felét megpakolom a kész májkrémmel, majd a tetejükre teszem a másik 4 szelet szűzérmét. A kapott hengereket körbetekerem szeletelt baconnal, amiket fogpiszkálóval rögzítek. Kiolajozott tepsibe teszem a húsokat, és 180 C-fokos sütőben 15-20 percig sütöm még. Lecsóval és rizzsel nagyon finom, de nagyon jó hozzá egy friss saláta is." *
Bevezető: Hedera
Recept: *Buday Péter
Fotó1: yummli.com
Fotó2: reddit.com
Forrás: magyarsertés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése