A dolog nem kíván túl sok magyarázatot. Egyszerűen jól esik egy tányér meleg leves, Ennek jegyében egy könnyen elkészíthető recept a tojásleves-receptek sorából. Elnevezése szerint francia. Hogy valóban onnan származik, azt nem sikerült kiderítenem.
Hozzávalók:
3 főtt tojás, 15 dkg s.répa reszelve, kisebb fej v.hagyma, bevagdosva, 1 leveskocka, 1 ek. mustár, kevés citromlé, vaj, tejföl, vagy tejszín, só, bors, petrezselyem zöld apróra vágva. Díszítéshez kevés piros és zöld paprika, vagy paradicsom szelet.
Elkészítés:
Először a tojásokat főzzük keményre. A sárgarépát vajon megpároljuk, felöntjük 1 liternyi meleg vízzel, hozzátesszük a leveskockát, fűszereket, hagymát, Ha a répa megpuhult, tejszínnel (esetleg tejföllel) habarjuk, amibe belekeverjük a mustárt is. A három keményre főtt tojást felkockázva adjuk hozzá, végül apróra vágott petrezselymet keverünk bele. Kevés citromlével nagyon enyhén savanyítjuk, díszítjük és készen is vagyunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése