A forró napokon a sütés sem olyan csábító, szerencsére a nyári gyümölcsök szezonja is megérkezett, ami megkönnyíti a család édesség, vagy desszert igényeinek kielégítését. Minél könnyebb, egyszerűbb fogások elkészítésén gondolkodunk, keresgélünk szakácskönyvekben, neten. Egy ilyen könnyű és mégis finom, hűsítő édesség receptjére leltem, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok elkészíteni. A hozzávalók között a nyári gyümölcsök egyik sztárja, a málna is szerepel.
Málnás desszert - sütés nélkül
Hozzávalók:
2 nagy csomag babapiskóta,
4 pohár tejföl,
kristálycukor ízlés szerinti mennyiségben,
vaníliás cukor ízlés szerint.
málna (lehet eperrel, vagy egyéb gyümölccsel elkészíteni)
Elkészítés:
Egy közepes méretű kerek tortaformát készítünk elő.
Ha málnával készítjük, akkor csak megmossuk, ha egyéb gyümölccsel, akkor előkészítjük (epret kettévágjuk, meggyet kimagozzuk)
Az összes tejfölt ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kerek tortaformában a babapiskótával rétegesen lerakjuk oly módon, hogy a legalsó réteg babapiskótát duplán rakjuk, hogy vastagabb legyen. Ezután gyümölcs, majd piskóta, tejföl következik. A gyümölcsöket kevés kristálycukorral külön megszórhatjuk. Tetejére tejföl kerül. A desszertet néhány órára (akár egész éjjel) hűtőbe tesszük, így a piskóta jól megpuhul és isteni hűtött, ízes desszertet tálalhatunk.
Köszönet a receptközlőnek, Íveta Hívesovának.
Fotó: Íveta Hívesová
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése