Ennél hangulatosabb, változatosabb módjáról számolt be a Morzsafarm.
Saját ízlésünk, kedvünk szerint állíthatjuk össze kedvenc salátánkat befőttesüvegben és tehetjük hangulatosabbá, netán egészségesebbé ebédünk tárolását, szállítását. De ha csak a látvány miatt ügyeskedünk, már megérte. Mint tudjuk a látvány nem mellékes élményünk az ebédlőasztalnál - sem.
Jöjjön egy tipp részletesen(bátran kísérletezzünk saját fantáziánkat, ízlésünket mozgósítva). Akár több napra is összeállíthatjuk salátánkat.
1. Csirkés, kelkáposztás Cézár saláta
Hozzávalók: kenyér, kelkáposzta, uborka, cézár-salátaöntet, paradicsom, avokádó, csirke, parmezán
Elkészítés:
néhány szelet pirítós kockára vágva, kelkáposzta, uborka, avokádó, paradicsom egy éjszakára (de legalább néhány órára) cézár-dresszingben, sült csirkemell kockára vágva,
Az aprított zöldségféléket néhány órára cézár-öntetbe helyezzük, majd csinosan elhelyezzük az üvegben, rétegesen megszórhatjuk sajttal, fűszerekkel és készen is vagyunk.
(Egy cézár mártás ötlet: 2 citrom leve, 3 kis gerezd zúzott fokhagyma, 6 evőkanál olívaolaj, kevés szardella filé 1 nagy tojás sárgája, só, jól összekeverjük)
Még egy fotó a teljesség igénye nélkül, valamint a link, ahol részletesen olvashatunk a témáról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése