Ennyi bevezető után jöjjön a recept, egy gulyásételről, aminek neve
BÁNÁTI CSIRKEGULYÁS
HOZZÁVALÓK:
egész csirke vagy csirkeaprólék, (lehet pulykából is)
fejes káposzta (személyenként 10-15 dkg-ot),
1-2 darab zöldpaprikát, paradicsom,
2 sárgarépa
pár darab burgonya,
vöröshagyma,
pirospaprika,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Zsírbon sárgára pirítunk egy apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkét vagy csirkeaprólékot, kevés vizet öntünk alá és félig megpároljuk. Ekkor cikkekre vágott fejes káposztát (személyenként 10-15 dkg-ot), felaprított sárgarépát, 1-2 zöldpaprikát, paradicsomot és pár darab kockára vágott burgonyát teszünk hozzá. Annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi, sózzuk, és fedő alatt közepes tűzön puhára pároljuk.
forrás: Bánáti csirkegulyás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése